ALTES CAPACITATS

CURS 2021

 

ALUMNES
ANNA ALAGARDA
Somos lo que comemos. La alimentación, la gran mentira
FERRAN GUIÑÓN
Nuevas tecnologías: El 5G
CARLA POLO
Aproximación al trastorno de espectro autista: percepción de la población, opciones terapéuticas y reacción frente al Covid-19 
SANDRA LLORET Y LAURA RODRIGO
Efectos negativos del plástico en la salud humana
MIRIAM MARTÍNEZ
Situación actual del consumo de drogas y alcohol en España y su relación con el cáncer
ÀNGEL MARTINEZ   Actitudes hacia la Política y la Cultura Democrática:Estudio Comparativo de Sistemas Políticos y Electorales
LUCIA MOLINA   Empleo de aplicaciones multimedia y webs interactivas para el aprendizaje matemático
MARCO NIETO Y MARIO CLIMENT   Consecuencias y repercusiones del uso del móvil en los estudiantes de la ESO
LUCIA ORTEGA   Casa contenedor. Construcciones autosuficientes
INÉS GARCÍA   Conocimientos de la población española sobre los refugiados y su visibilidad en la prensa

 

 

OPERACIÓ ASIMOV

30-31 DE MARÇ 2021

Aquesta setmana, prèvia a les vacances de Setmana Santa ha tingut lloc una activitat interdisciplinar i multinivell que ha implicat a diversos grups i cursos del centre. Ha sigut una activitat d’allò més completa: planetari, exposició de fotografia astronòmica, eix cronològic de la història a través dels seus llibres, mostra de robots reals programats pels alumnes, altres creats a partir de material reciclat,  racó de reflexió al voltant de la inteligència artificial, photocall, recopil·lació de microrelats i còmics… i més!

L’IES es va convertir en un vertader museu on els alumnes de PR4 féren de curadors de l’exposició, amb motiu del centenari del naixement de Isaac Asimov.

Et convidem a gaudir de les diferents parts del projecte amb detall, passeu, passeu!

JORNADES D’ORIENTACIÓ

8 – 12 MARÇ 2021

La setmana del 8 al 12 de març ha sigut una setmana especial al Ravatxol. Es va començar amb el dia de la dona (8 de març) i s’ha continuat amb sessions d’orientació on antics alumnes i col·laboradors (amics i coneguts) dels docents i alumnes de pràctiques del màster de secundària han aportat ganes i testimonis gràcies a la gran acollida que ha tingut l’iniciativa.

L’objectiu de la setmana orientadora es que alumnat i personal més jove, que haguera tingut experiència propera  a la universitat, poguera aportat la seva pròpia i consells orientadors per als alumnes més propers a iniciar-se a l’etapa universitària.

Es va iniciar així una etapa on hem mobilitzat a professorat de l’institut que ha parlat amb familiars, amics, antics alumnes i gràcies a la implicació de tothom aquesta iniciativa ha sigut possible.

INNOVACIÓ EDUCATIVA: TEATRE, TURING MULTILINK PROJECT

El Projecte Teatral i d’Ús de la Robòtica Aplicada a la Igualtat i les Novetats de Gestió Multilingüística (TURING MULTILINK) té com a objectiu principal que els nostres alumnes integren valors d’igualtat des d’una perspectiva de justícia universal on prime el reconeixement recíproc dels altres com a agents vàlids en un discurs i com a subjectes amb dignitat, amb els mateixos drets, oportunitats i mereixedors de igual respecte que la resta. D’aquesta manera pensem contribuir a anar construint entre tots una societat més justa on cadascú puga ser feliç seguint el seu propi pla de vida auto-escollit.
En aquest sentit, pretén integrar diferents eines educatives al voltant de nuclis temàtics com ara: la dramatització, la gestió tècnica d’àudio i vídeo, l’educació en valors d’igualtat, la neuroeducació, la robòtica, la dansa i la creació artística .

CURS 2017-2018
APOROFOBIA

CURS 2018-2019
SUPERTOT

CURS 2019-2020

HAIRSPRAY

ABP – APRENENTATGE BASAT EN PROJECTES – EXPERIMENTACIÓ

Els eixos centrals del Projecte de Formació per experimentar l’Aprenentatge Basat en Projectes, son les 3R i els jocs populars valencians, aquestos s’articulen baix l’eslògan “UN ESMORZAR SALUDABLE COMENÇA PER UNA CONSCIÈNCIA RESPONSABLE” així, en futurs projectes que es realitzaran a les aules de l’FPB de cuina, es plantejarà la creació d’alternatives saludables, exportables a tota la comunitat educativa, per vendre a la cafeteria de l’institut, seguint les regulacions que estableix el DECRET 84/2018, de 15 de juny, del Consell, de foment d’una alimentació saludable i sostenible en centres de la Generalitat. Aquest projecte enllaça directament amb les activitats realitzades dins de les activitats de sobirania alimentària, així, es projecta un estudi d’un esmorzar saludable i proper amb una gestió dels aliments i residus el més efectiva possible per a tota la comunitat educativa.

SOBIRANIA ALIMENTÀRIA

Aquest projecte, busca promoure la capacitat d’anàlisi crític respecte al nostre sistema alimentari i les seves implicacions en la pobresa alimentària i la mala alimentació. Segueix una guia i temporització que és part del programa Alimentacció i proposa recursos per analitzar l’augment alarmant a escala global de problemes de salut associats a la mala alimentació, producte d’un sistema alimentari industrial basat en productes processats rics en sucre, sal i greixos saturats. Així, l’alimentació quotidiana i la salut són la porta d’entrada per integrar al currículum multitud de dilemes científics i socials del globalitzat món actual, com la convivència d’obesitat i subnutrició en un món en què rebutgem el 30 % dels aliments produïts, els milers de quilòmetres que recorren els nostres aliments contribuint al canvi climàtic, o la baixa renda i valoració de les persones que produeixen els nostres aliments, d’una banda, i de la biodiversitat ecològica i cultural del món agrari i rural, de l’altra.