NORMES D’ÚS

  • Durant el curs 2021-2021 no podrem utilitzar la biblioteca com a lloc de lectura i treball durant els patis.
  • Tot i que hem iniciat el curs amb una situació excepcional, l’equip de Biblioteca manté la voluntat de continuar amb la seua tasca, donant suport a l’alumnat i professorat a través dels seus serveis.
  • La biblioteca continuarà treballant per desenvolupar la seua funció i garantir els seus serveis i recursos adaptant-se a les circumstàncies en tot moment.

EL PRÉSTEC

  • El préstec de les lectures OBLIGATÒRIES de les assignatures de llengües el gestionarà directament el professorat corresponent amb l’alumnat interessat.
  • Per a la resta de préstecs feu servir el FORMULARI. S’atendrà de dilluns a divendres durant el pati amb CITA PRÈVIA.
  • Recordeu que el préstec és per 15 dies i una renovació. Si necessiteu perllongar el temps, acudireu a la biblioteca amb cita prèvia per renovar el període.
  • Després de la devolució, els llibres estaran uns dies fora de préstec abans de poder ser utilitzats per un altre usuari.

 

PROFESSORAT RESPONSABLE

Dilluns: Rebeca Alfonso

Dimarts: Isabel Padín

Dimecres: May Costa

Dijous: Maria José Soriano

Divendres: Vicenta Sabater

 

HORARI DE PRÉSTEC I CONSULTA

De dilluns a divendres
d’11:00h a 11’30h

  FORMULARI CITA PRÈVIA

PLA LECTOR

Des de la Biblioteca es col·labora amb el Pla Lector del Centre, oferint l’espai, material i assessorament en la seua coordinació.

DESTAQUEM

Bookfacefriday

Bookfacefriday

Amaga't i mostra't Fes la teua aportació. Envian'ns el teu bookfacefriday o...

ACTIVITATS I DINAMITZACIÓ

Presentació a la biblioteca del llibre No arraconem la pau

Dijous 30 de gener a la biblioteca de l’institut es va fer la presentació del llibre No arraconem la pau, del qual formen part els relats dels alumnes Alba Aranaz, Carlos Montó, Anna Bernat i Pedro Lucas Amaral, de 4t d’ESO.

L’acte va estar organitzat per la comissió de la biblioteca amb la col·laboració de l’alumnat de PMAR que van fer de presentadors i van exposar un treball multimèdia que havien preparat per a l’ocasió.

El públic assistent va ser l’alumnat de 3r d’ESO que va poder gaudir de la lectura en veu altra dels quatre microrelats sobre la població refugiada de Palestina. Després es va encetar un col·loqui on els assistents vàrem poder conversar amb els autors sobre el projecte en què havien participat i sobre el procés d’escriptura dels relats.

Xarrada amb les autores de “A mi què em passa?” Divendres 21 de febrer de 2020

Durant el segon trimestre la lectura de valencià, adreçada a 1r i 2n d’ESO, ha estat el llibre A mi què em passa? de les autores Carme Morera i Tona Català, publicat a l’editorial Vincle. Els alumnes han llegit el llibre en l’assignatura de valencià i han fet diferents treballs al voltant del que Carme explica al llibre. Amb la lectura hem aprés la importància que té ser un mateix i que som éssers únics i irrepetibles. A més, l’alumnat de 4t d’ESO en l’assignatura de plàstica ha creat una estructura amb la imatge de la protagonista del llibre i que ha servit de fhotocall.
Tot un treball previ per poder rebre amb il·lusió la visita de les autores.
Divendres 21 de febrer, Carme i Tona ens han visitat a l’IES El Ravatxol i ens han explicat més coses interessants sobre el procés d’escriptura i el contingut del llibre. Ha sigut un plaer compartir aquesta experiència amb elles.

Gràcies, Carme i Tona!

COMMEMORACIONS

Carmelina Sanchez-Cutillas

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua dedicarà l’any 2020 a la figura de Carmelina Sánchez-Cutillas. (Madrid, 1927 – València, 2009). Historiadora, poeta i novel·lista. Es va donar a conéixer a partir del 1976, sobretot gràcies a la novel·la Matèria de Bretanya. Jornades acadèmiques, exposicions i la reedició
d’algunes de les seues obres serviran per a recobrar el llegat d’aquesta autora molt vinculada a Altea.

100 anys de ciència ficció

ISAAC IÚDOVITX ASIMOV
(Petrovitxi, URSS, 1 de gener de 1920 – Nova York, EUA, 6 d’abril de 1992)

Autor de més de 500 textos sobre diversos temes: crítica literària, divulgació científica, psicologia, química, bioquímica, matemàtiques, història, humor o poesia així com de 90.000 cartes i postals, el camp en el qual fou més popular va ser el de la ciència-ficció.
Cal destacar les seues dues obres més conegudes, la «Saga de la Fundació» i les seues històries sobre robots.

Centenario de la muerte de Benito Pérez Galdós (1820 - 1920)

Benito Pérez Galdós (Las Palmas 1843 – Madrid 1920). Novelista, dramaturgo, cronista y político español.

Tras el éxito de su primera novela, “La fontana de oro” (1870), comienza una serie de novelas que relatan la historia de España desde la batalla de “Trafalgar” (1805) hasta la restauración de los Borbones en España (1874). El ciclo completo de 46 novelas llegaría a conocerse como los “Episodios nacionales” (1873–1912).

En la década de 1880 y los 90, Pérez Galdós escribió una larga serie de novelas sobre la España contemporánea, comenzando con “Doña Perfecta” (1876).  Conocidos como las “Novelas españolas contemporáneas”, “La desheredada” (1881)) y su obra maestra “Fortunata y Jacinta” (1886–87).

Miguel Delibes

Commemoració del centenari del
naixement de Miguel Delibes Setién (Valladolid, 1920 – 2010). Entre els molts premis rebuts destaquen el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles el 1991; el Premi Cervantes de 1993 i el Premi Príncep d’Astúries de les Lletres el 1982. Al seu llegat literari amb obres com El camino, La sombra del ciprés es alargada, Los Santos Inocentes, Cinco horas con Mario o El Hereje; se suma un intensa carrera com a periodista. Destaca el seu treball al periòdic El Norte de Castilla.

DATES SIGNIFICATIVES