OBJECTIUS

Volem que la biblioteca siga un espai dinàmic. Un espai on es fomente la lectura, però també la competència informacional i la recerca. Pretenem que siga un lloc de referència i ajuda per a tots els membres de la comunitat educativa.

 

CITA PRÈVIA

NORMES D’ÚS

  • Durant el curs 2021-2022 no podrem utilitzar la biblioteca com a lloc de lectura i treball durant els patis.
  • Tot i que aquest curs continuem amb una situació excepcional, l’equip de Biblioteca manté la voluntat de continuar amb la seua tasca, donant suport a l’alumnat i professorat a través dels seus serveis.
  • La biblioteca continuarà treballant per desenvolupar la seua funció i garantir els seus serveis i recursos adaptant-se a les circumstàncies en tot moment.

EL PRÉSTEC

  • El préstec de les lectures OBLIGATÒRIES de les assignatures de llengües el gestionarà directament el professorat corresponent amb l’alumnat interessat.
  • Per a la resta de préstecs feu servir el FORMULARI. S’atendrà de dilluns a divendres durant el pati amb CITA PRÈVIA.
  • Recordeu que el préstec és per 15 dies i una renovació. Si necessiteu perllongar el temps, acudireu a la biblioteca amb cita prèvia per renovar el període.

 

PLA LECTOR

  • Des de la Biblioteca es col·labora amb el Pla lector del Centre, oferint l’espai, material i assessorament en la seua coordinació.

PROFESSORAT RESPONSABLE

Rebeca Alfonso

May Costa

Montse Morales

Isabel Padín

Jordi Renard

Vicenta Sabater

M. José Soriano

 

 

HORARI DE PRÉSTEC I CONSULTA

De dilluns a divendres
d’11:00h a 11’30h

PER A DEMANAR CITA PRÈVIA OMPLI EL

FORMULARI

 

RECOMANEM

NOVETATS

MATAR UN ROSSINYOL – Harper Lee

MATAR UN ROSSINYOL – Harper Lee

  ​ "S'és valent quan, tot i saber que la batalla està perduda, ho intentes malgrat tot i lluites fins al final, passe el que passe. Poques vegades es guanya, però alguna vegada es pot véncer". Matar un rossinyol és una d'aquelles històries immortals que se...

DESTAQUEM

Bookfacefriday

Bookfacefriday

Amaga't i mostra't Fes la teua aportació. Envian'ns el teu bookfacefriday o...

ACTIVITATS I DINAMITZACIÓ

Foment lector 21-22

La cuina heretada: gastroliteratura. 

Durant el primer trimestre hem realitzat una activitat de foment lector anomenada “La cuina heretada” adreçada a 1r FPB de cuina. Ha estat un treball interdisciplinar entre l’àmbit lingüísticosocial i la biblioteca. Us deixem un tast del que ha estat l’activitat. Bon profit!

Taller doblatge. Activitat de dinamització 20-21

Ha estat un taller molt divertit i motivador, on els alumnes han participat activament i han practicat la llengua anglesa. Han conegut com utilitzar l’aplicació per a fer doblatge (Audacity) així com la dificultat de fer aquest tipus de treball.

.

COMMEMORACIONS

Carmelina Sanchez-Cutillas

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua dedicarà l’any 2020 a la figura de Carmelina Sánchez-Cutillas. (Madrid, 1927 – València, 2009). Historiadora, poeta i novel·lista. Es va donar a conéixer a partir del 1976, sobretot gràcies a la novel·la Matèria de Bretanya. Jornades acadèmiques, exposicions i la reedició
d’algunes de les seues obres serviran per a recobrar el llegat d’aquesta autora molt vinculada a Altea.

100 anys de ciència ficció

ISAAC IÚDOVITX ASIMOV
(Petrovitxi, URSS, 1 de gener de 1920 – Nova York, EUA, 6 d’abril de 1992)

Autor de més de 500 textos sobre diversos temes: crítica literària, divulgació científica, psicologia, química, bioquímica, matemàtiques, història, humor o poesia així com de 90.000 cartes i postals, el camp en el qual fou més popular va ser el de la ciència-ficció.
Cal destacar les seues dues obres més conegudes, la «Saga de la Fundació» i les seues històries sobre robots.

Centenario de la muerte de Benito Pérez Galdós (1820 - 1920)

Benito Pérez Galdós (Las Palmas 1843 – Madrid 1920). Novelista, dramaturgo, cronista y político español.

Tras el éxito de su primera novela, “La fontana de oro” (1870), comienza una serie de novelas que relatan la historia de España desde la batalla de “Trafalgar” (1805) hasta la restauración de los Borbones en España (1874). El ciclo completo de 46 novelas llegaría a conocerse como los “Episodios nacionales” (1873–1912).

En la década de 1880 y los 90, Pérez Galdós escribió una larga serie de novelas sobre la España contemporánea, comenzando con “Doña Perfecta” (1876).  Conocidos como las “Novelas españolas contemporáneas”, “La desheredada” (1881)) y su obra maestra “Fortunata y Jacinta” (1886–87).

Miguel Delibes

Commemoració del centenari del
naixement de Miguel Delibes Setién (Valladolid, 1920 – 2010). Entre els molts premis rebuts destaquen el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles el 1991; el Premi Cervantes de 1993 i el Premi Príncep d’Astúries de les Lletres el 1982. Al seu llegat literari amb obres com El camino, La sombra del ciprés es alargada, Los Santos Inocentes, Cinco horas con Mario o El Hereje; se suma un intensa carrera com a periodista. Destaca el seu treball al periòdic El Norte de Castilla.

DATES SIGNIFICATIVES