AULA OBERTA

Objectius i finalitats

Aula oberta és obrir una porta a la inclusió, a la convivència, i la sensiblització. És obrir la ment i el cor.
Aula oberta és un programa singular que dona la possibilitat d’obrir els ulls, mirar de front sense baixar el cap, contribuir al procés de creiximent i enriquiment personal, que naix en la voluntat de col.laborar en la societar plural i diversa de la que tots formem part.
Queda molt de camí per fer, però esta és una bona manera d’encetar-ho…
El grup d’aula oberta està format per cinc alumnes, quatre xics i una xica, de entre 13 i 16 anys, que en modalitat d’escolarització combinada assisteix tant al C.E.E. Rosa LLàcer com al I.E.S. Ravatxol per tal de completar la seva jornada escolar.
L’alumnat té un aula de referència al IES i participa amb el grup-classe de 1ºC en tutoria, educació física i música; amb un subgrup de 3ºA a l’assigantura de valors, i amb el PR4 a plàstica.
El viatge a Mas de Noguera amb els alumnes de primer de la ESO ens va donar forces per començar en ganes des de el principi.
Gràcies al projecte de “BATUCADA INCLUSIVA” un grup de entre 12/15 alumnes del C.E.E.Rosa Llácer treballa de manera conjunta amb l’alumnat de 1ºC a la sessió de música en l’objectiu d’oferir un bon expectable i dinamitzar la propera desfilada de Carnestoltes per Castellar.
Des de l’àrea d’educació física també s’estan iniciant projectes inclusius relacionats en les activitats físiques-esportives, i el proper dilluns 17 de febrer, per exemple, un xicotet grup del IES compartirà una jornada de bàsquet en els alumnes del CEE Rosa LLàcer i altres centres.
El grup d’aula oberta està cada vegada més present, ens sentim valorats i la iniciativa està resultant molt enriquidora.

HORARI