
OPERACIÓ ASIMOV
Us proposem un seguit d’activitats, exposicions, lectures, un concurs de microrelats, robòtica… a propòsit de la commemoració del centenari del naixement del més gran creador del gènere de la ciencia ficció.
Pàgina que recull els diferents treballs fets al projecte multidisciplinar que va tindre lloc els dies 30 i 31 de març de 2021.
PRESENTACIÓ DEL PROJECTE
Al llarg del mes de gener, l’alumnat de PR4 ha visitat les classes dels seus companys i companyes del 1r cicle de l’ESO per tal d’explicar alguns dels fets significatius de la vida d’Isaac Asimov.
Divulgador científic, escriptor de novel·les de ciència-ficció, d’història, creador de les tres lleis de la robòtica… la seua obra ha inspirat pel·lícules, sèries i literatura arreu del món. Fins i tot Mart té un cràter amb el seu nom.
Durant les seues exposicions, han estat molt ben acompanyats del seu amic Robbie!

Mural fet a l’assignatura d’EPVA per l’alumnat de PR4
Photocall fet a l’assignatura d’EPVA per l’alumnat de 4t

Robòtica
Aquesta estació va ser molt divertida i entretinguda de l’exposició. Fernando Saiz, professor de TIC i matemàtiques del grup PR4, formà els i les alumnes per tal de fer una xicoteta mostra de robòtica: aprenguéren a programar-los amb aplicacions mòbils, amb codis de colors i més…
Planetari i fotografia astronòmica
El dia previ a les vacances de Pasqua tinguérem l’oportunitat de gaudir d’aquest planetari portàtil al gimnàs. Aquesta va ser una activitat subvencionada per l’AMPA.
També puguérem gaudir del treball del fotògraf Alberto Nicolás Ferri, pare de Germán Nicolás, alumne de 2n d’ESO del nostre centre.
Eix cronològic d’història
Les i els alumnes de 2n d’FPB, guiades per la professora Mª José Soriano, prepararen un eix cronològic dels llibres de divulgació d’història d’Asimov.
eco-Robots
Des de l’assignatura d’EPVA, l’alumnat ha confeccionat robots ben imaginatius i creatius a partir de materials de rebuig. Una activitat de construcció i imaginació, que a banda incita a la reutilització de materials. I és que ja ens sabem la regla de les 3R: reduïm, reutilitzem, reciclem!
Concurs de microrelats
L’alumnat del centre ha participat en l’escriptura de microrelats relacionats amb la robòtica.
La participació en el concurs ha sigut ben nombrosa i això ha complicat l’elecció dels i les guanyadores.
Enhorabona a totes!
Breu història de la ciència
L’alumnat de 4 ESO de l’assignatura de Física i Química va preparar un eix cronològic de científics a partir de la lectura d’aquest llibre de divulgació científica: Breve historia de la Ciencia.
I tu, què penses?
Durant algunes de les tutories del primer i segon trimestre, l’alumnat de PR4 ha visionat un seguit de pel·lícules, documentals i sèries en les quals la intel·ligència artificial juga un paper important. La intenció era formar-se i aprendre a partir d’aquestes possibles realitats i situacions distòpiques. Amb els coneixements adquirits, han volgut fer partícep l’alumnat del primer cicle d’ESO i és per això que l’han convidat a reflexionar i fer-se preguntes sobre les implicacions de les màquines a les nostres vides diàries.